17 Şubat 2013 Pazar

Hafta Sonu Kahvaltısı - Ispanaklı Kıymalı Sodalı Börek




MALZEMELER

5 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ


iç malzemesi için:

1 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr. kıyma
tuz
karabiber
pul biber


üzerine:
1 şişe maden suyu

2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt



HAZIRLANIŞI



Sıvı yağı tencereye alıp ısıtalım ve temizlenmiş ve doğranmış ıspanakları da ekleyip harlı ateşte su bırakmadan kavuralım.Piştiğinde suyu varsa  mutlaka suyunu süzün yoksa böreğiniz iyi olmaz .Ayrı bir tavavada yemeklik doğranmış soğanları  kavuralım ve kıymamızı da ekleyerek pişirelim.En son tuz ve bahratlarınıda ekleyip ıspanakla harmanlayalım.Soğumaya bırakalım.

 Yufkanın ilkini tepsiye serip üzerine sıvı yağ ve tereyağ karışımından bir iki kaşık dökelim diğer yufkayı da serip ona da yağ dökelim.Diğer yufkayı da serip aynı işlemi uygulayalım ve bütün ıspanakları harcı eşit bir şekilde serelim.kalan yufkaları da tek tek serip yağlayalım.En son kalan yağı en üste dökelim.

  Böreği keselim ve üzerine maden suyunu (soda da diyorlar) eşit bir şekilde dökelim ve buzdolabına kaldırıp en az 7-8 saat bekletelim.Akşamdan da yapıp buzdolabına koyabiliriz.Dinlendikten sonra yumurta sarıları ve yoğurdu karıştırıp böreğin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üztü kızarana kadar pişirelim.Benim fırınım 40 dk. da pişirdi.

Yapacak olanlara kolay gelsin,afiyet olsun.
Sevgiyle...





2 yorum:

  1. Mimlendin cnm sevgiler :)
    http://merveguclu.blogspot.com/2013/02/mim-2.html
    bu arada börek muhteşem görünüyo :)

    YanıtlaSil

Yorum yaptığınız için teşekkürler...